LokalsinneEnglish

Sverigekartan

Lantmäteriets topografiska webbkarta. Kartan innehåller utvald information från Terrängkartan, Vägkartan och Fjällkartan. Kartan täcker hela Sverige och strömmas direkt från Lantmäteriet efter behov.

Tillgänglighet

Om det inte går att hämta kartor från Lantmäteriet så kan det bero på att deras system är tillfälligt avstängda. Information om planerade och oplanerade driftstopp finns här:

Lantmäteriet - Driftinformation

Innehåll

Lantmäteriet uppdaterar kartorna löpande. Vid automatisk karthämtning visar Lokalsinne alltid den senaste utgåvan. Sparade kartor uppdateras inte automatiskt. För att få en ny utgåva av en sparad karta så måste du radera den och hämta den på nytt. Om Sverigekartan inte stämmer med verkligheten så kan du rapportera det här:

Lantmäteriet - Förbättra kartan.

Zoom och upplösning

Att kunna zooma lite mer i Sverigekartan är den mest önskade förbättringen i Lokalsinne. Hur mycket man kan zooma begränsas av kartornas upplösning och upplösningen begränsas för tillfället av Lantmäteriet till 125 pixel/km. De har högre upplösning, men inte som öppen data. Det är bara stora organisationer och företag som har råd att betala avgiften på ca 100 000 kr per år som har tillgång till högre upplösning. Det finns ingen chans att Lokalsinne kan bära en sådan kostnad.

Hjälp till att övertala Lantmäteriet att släppa högre upplösning (fler nivåer) av den topografiska kartan som öppen data! Kontakta dem här.

Teckenförklaring

Teckenförklaring