Lokalsinne

Logo

Lokalsinne leder deg i villmarken

Lokalsinne er en navigasjonsapp for de som tilbringer tid i skog og mark.

Du kan se terrengkartet direkte i telefonen eller nettbrettet og kan lagre steder som du vil finne tilbake til. Hvis du vil, kan du dele lagrede steder eller din plassering med andre. Du kan også ta opp spor av bevegelsen og lagre eller dele dem. Kart kan lastes ned automatisk når det er nødvendig eller manuelt lastet ned på forhånd. Du kan velge mellom norske kart fra Kartverket och svenske kart fra Lantmäteriet.

Last ned Lokalsinne her.


Kart

Oversikt

Kartet vises alltid med nord oppå skjermen, uansett hvordan du vender deg. Din posisjon vises som en fylt rød cirkel. Hvis en blå halvtransparent sirkel vises rundt den røde sirkelen, betyr det at plasseringen er usikker og at du kan være hvor som helst innenfor den blå sirkelen. WGS84-koordinatene til posisjonen din vises over kartet som grader med desimaler.

Som standard flyttes kartet når du flytter, og den røde sirkelen som representerer posisjonen din, ligger i midten av skjermen. Men så snart du panorerer eller zoomer, er "senter og følge" modus deaktivert slik at du kan studere kartet uten å hoppe tilbake til posisjonen din hele tiden. Når du vil gå tilbake til "senter og følge" modus, trykker du bare på ikonet Min Plassering.

Du kan navngi og lagre plasser ved å trykke lenge på kartet. Lagrede plasser vises som et plassikon. Hvis du velger en lagret plass (ved å trykke på det), vil Lokalsinne vise navnet på plassen og avstanden til den. Så lenge en plass forblir valgt, vises navn og avstand også på startskjermen.

Kart

Du finner mer informasjon om kartene her:

Nye Norgeskart.

Norgeskart.

Sverigekart.

Rundslingor - Gåturer i Stockholm.

Funksjoner

ikon

Min Plassering

Senter kartet rundt din siste kjente posisjon og gå tilbake til grunnmodus hvor kartet beveger seg i stedet for den røde sirkelen mens du flytter.
ikon

Informasjon

Åpner en nettside med kartnøkkel og annen relevant informasjon om det valgte kartet. Denne funksjonen fungerer bare når du har en internettforbindelse.
ikon

Lagre Plass

Dette brukes til å navngi og lagre gjeldende plassering. Når den er lagret, vises den i listen over lagrede plasser og vises på kartet. Plassen er lagret i enheten og kan ikke sees av noen andre, med mindre du deler den.
ikon

Dele

Du kan dele kartbildet, posisjonen din eller en plass med andre. For å dele en plass må du først velge den (ved å trykke på den) før du trykker på Dele. Når du har valgt hva du skal dele, vises en liste over apper. Velg en app du vil bruke, for eksempel GMail. Når appen vises, velger du hvem du vil dele med. Plasser deles i Google Earth-format (kml). Kartene deles i JPEG-format.

Menyen

Du kan åpne menyen ved å trykke på ikonet med de tre horisontale linjene, eller ved å sveipe fra venstre til høyre over skjermen.
ikon

Søk

Søkefunksjonen lar deg søke etter byer, fjell, innsjøer, etc ved navn. Lokalsinne er avhengig av OSM Nominatim Webservice for å slå opp navnet du søker etter. Dette betyr at søkefunksjonen ikke fungerer hvis det ikke er internettforbindelse.

... og mange flere funksjoner...

Den komplette håndboken er kun tilgjengelig på svensk og engelsk. Vi oversetter litt om gangen. Rapporter alle feil med norsk oversettelse til:

info